Med pastový

Med pastový

Med dobře roztíratelný.

Jedná se o med, máslové barvy i konzistence. Je to květový med upravený pomalým mícháním při přirozené krystalizaci. Šlehání rozbije spojené krystalky cukru obsažené v medu a med v této konzistenci již netuhne a zůstává stále roztíratelný. Tato metoda je obzvlášť šetrná, protože v medu zachovává všechny cenné látky beze změn – tzv. studenou cestou.

Tento med se nejvíce hodí na pečivo. Je krásně roztíratelný a hned nesteče. Stále však zůstává medem i se svými vlastnostmi – ulepí ruce i nádobí 🙂

Tento med se hodí i do čaje – má tu výhodu, že Vám nebude stékat po lžičce, nebo sklenici. Lépe se s ním manipuluje.

Použití:

na pečivo

jen tak na lžičku

do ovesné kaše

do jogurtu či tvarohu

do smoothie

a klidně i do čaje a nápojů